Heikant (Aarle-Rixtel)

Plaats
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Heikant (Aarle-Rixtel)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. T/m 1996 gemeente Aarle-Rixtel.

- De buurtschap Heikant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Aarle-Rixtel.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Bakelseweg (de Z tot ZO tak van deze weg), Asdonkseweg en Kleinbroekdreef. De buurtschap ligt O van het dorp Aarle-Rixtel, N van de stad Helmond, ZO van het dorp Beek en Donk, WNW van het dorp Bakel en ZZW van het dorp Gemert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heikant 30 huizen met 210 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- In 2009 is Landgoed D’n Heikant gestart met een Par 3 Golfbaan, Putting & Chippingarea en een Drivingrange. In 2014 is men op het punt aangekomen dat er ook een golfclub is opgericht onder de naam Golfclub D’n Heikant (Asdonkseweg 6) en dat zij de NGF–D kwalificatie hebben verkregen. In 2014 zijn de volgende verbeteringen aangebracht: De oude kunststof greens zijn verwijderd, er zijn mooie grasgreens aangelegd die 2 á 3 keer zo groot zijn met uitdagende glooiingen; Nieuwe Teeboxen, afslag voor dames en heren gelijk; Strategisch aangelegde bunkers; Nieuwe beplanting en extra waterhindernis. Deze wijzigingen maken de golfbaan tot een zeer aantrekkelijke baan om te leren golfen, maar de baan is ook perfect voor de geoefende golfer om het korte werk te verfijnen.

Reactie toevoegen