Gun

Plaats
Buurtschap
Horst aan de Maas
Noord-Limburg
Limburg

Gun

Terug naar boven

Status

- Gun is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Horst aan de Maas. T/m 30-6-1969 gemeente Meerlo. Per 1-7-1969 over naar gemeente Meerlo-Wanssum, in 2010 over naar gemeente Horst aan de Maas.

- De buurtschap Gun valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Swolgen.

- De buurtschap Gun heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Gun ligt rond de gelijknamige weg, echter, vanuit het O en vanaf buurtschap Gun gezien, enkel tot en met huisnummer 28d van die weg (dat is het hoogste huisnummer ervan, bij een punt waar die weg zowel Gun als Megelsum heet, die laatste naam is echter voor adressen van de buurtschap Megelsum, die verderop, langs dezelfde weg, richting buurtschap Megelsum, liggen); de buurtschap ligt verder rond de Swolgense Sintelweg en de Flemingweg, rond het N gedeelte van de Generaal Dempseystraat (deze weg heet ter plaatse, weer voor de adressen, ook Gun) en rond het W gedeelte van de Kasteelweg. De buurtschap Gun ligt N van het dorp Swolgen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Gun omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Gun, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen