Gaete

Plaats
Buurtschap
Drimmelen
West-Brabant Amerstreek
Noord-Brabant

Gaete

Terug naar boven

Status

- Gaete is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Amerstreek, gemeente Drimmelen. T/m 1996 gemeente Hooge en Lage Zwaluwe.

- De buurtschap Gaete valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lage Zwaluwe.

- De buurtschap Gaete heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Gaete ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Loonsedijk, Plasstraat, Molendijk, Bosseweg, Lange Reeweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de wegen Gaete en Molendijk) en Horenhilsedijk (het gedeelte van deze weg NW van de Vierendeelseweg) en Vierendeelseweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de weg Horenhilsedijk). De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Lage Zwaluwe, NW van het dorp Hooge Zwaluwe, NO van het dorp Zevenbergschen Hoek, ONO van het dorp Moerdijk en Z van de rivier de Amer en het Nationaal Park De Biesbosch.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Gaete 36 huizen met 214 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 70 huizen met ca. 175 inwoners.

Reactie toevoegen