Ebbenbroek

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Ebbenbroek

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je kampeervakantie op vakantiepark 't Reezerwold.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Ebbenbroek.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Ebbenbroek.

- Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze is een vakantieparadijs voor gezinnen met kinderen, opa's en oma's met kleinkinderen en echtparen/senioren die willen genieten van rust en ruimte. De camping is ruim 10 hectare groot en is voorzien van kampeerplaatsen, chalets, stuuflodges, luxe toercaravans, kampeerbungalows, kampeer- en trekkershutten, De Waard tenten en safaritenten.

- Ook Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze is via de link online te boeken.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Hardenberg.

Terug naar boven

Status

- Ebbenbroek is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 30-4-1941 gemeente Ambt Hardenberg.

- De buurtschap Ebbenbroek is een van de weinige buurtschappen in de gemeente Hardenberg die geen eigen postcode en plaatsnaam heeft in het postcodeboek. Ebbenbroek valt voor de postadressen onder buurdorp Bruchterveld.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ebbenbroek ligt NO van Bruchterveld, rond de Emtenbroekerdijk en de Grote Kattendijk.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Het voormalige Ot en Sien schooltje uit 1904 (Grote Kattendijk 27) bood kort na de Tweede Wereldoorlog huisvesting aan een grensbewakingscompagnie. Tegenwoordig is het pand in gebruik als restaurant.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Het Nieuwe Veen is een ca. 11 hectare groot moerassig natuurreservaatje in een gelijknamige streek aan de Emtenbroekerdijk. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer. In het midden ligt een meertje, een zogeheten pingoruïne, een overblijfsel uit de laatste IJstijd. Het water ervan moet erg diep zijn, in de omgeving staat het erom bekend erg gevaarlijk te zijn. Men heeft ooit de diepte gepeild en op 30 meter nog geen vaste bodem gevonden.

Terug naar boven

Links

- Buurthuis Ons Gebouw.

- Broekernieuws: actualiteiten uit Ebbenbroek en Bruchterveld.

Reactie toevoegen