Eppenzolder

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Eppenzolder

Terug naar boven

Status

- Eppenzolder is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Eppenzolder valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen.

- De buurtschap Eppenzolder heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Eppenzolder ligt rond de Beckummerweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Rondeelweg en, in N richting, tot rond het kruispunt met de Rode Braakweg) en de Rondeelweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Schoolkaterdijk). De buurtschap ligt NO van het dorp Sint Isidorushoeve, NW van het dorp Haaksbergen en het 'wijkdorp' De Veldmaat, ZW van de dorpen Beckum en Boekelo en ZO van het dorp Bentelo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap 85 huizen met 489 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen