Den Opslag

Plaats
Buurtschap
Hilvarenbeek Oisterwijk
Hart van Brabant Kempen
Noord-Brabant

Den Opslag

Terug naar boven

Status

- Den Opslag is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen deels in de streek Kempen, gemeente Hilvarenbeek (t/m 1996 deels gemeente Diessen, in 1997 over naar gemeente Hilvarenbeek), en deels in de gemeente Oisterwijk (t/m 1996 deels gemeente Moergestel, in 1997 over naar gemeente Oisterwijk).

- Buurtschap Den Opslag valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Haghorst, deels onder het dorp Moergestel.

- Buurtschap Den Opslag heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen, al kunnen de straatnamen Opslag en De Opslag je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap Den Opslag ligt rond de bijna gelijknamige wegen Opslag en De Opslag en rond de wegen Heizenschedijk, Goyaardsdijk, Voerdijk, Stalpaertsweg en Kweldijk (het gedeelte van deze weg ZO van het riviertje de Reusel). De buurtschap ligt aan de N zijde van het Wilhelminakanaal en de O oever van het riviertje de Reusel, NNW van het dorp Haghorst, ZZO van het dorp Moergestel, O van het dorp Biest-Houtakker, WZW van het dorp Spoordonk, NNO van het dorp Diessen en NO van het dorp Hilvarenbeek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap Den Opslag omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen