Cromstrijen

Gemeente
Cromstrijen
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Cromstrijen

Terug naar boven

Status

- Cromstrijen is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, in de streek Hoeksche Waard. De gemeente Cromstrijen is in 1984 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Klaaswaal en Numansdorp. Het gemeentehuis staat in Numansdorp.

- De gemeente Cromstrijen omvat de dorpen Klaaswaal en Numansdorp en de buurtschappen Bommelskous, De Klem (deels), Middelsluis, Oudesluis en Schuring.

- Wapen van de gemeente Cromstrijen.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Cromstrijen.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Cromstrijen ligt centraal tot Z in de Hoeksche Waard en grenst in het Z aan de wateren Hollands Diep en Haringvliet. W door de gemeente loopt de A29. De gemeente ligt verder W van het dorp Zuid-Beijerland en het eiland Tiengemeten, ZO van het dorp Nieuw-Beijerland, Z en ZO van het dorp Oud-Beijerland, ZW van de dorpen Westmaas en Mijnsheerenland en het water de Binnenbedijkte Maas (of Binnenmaas), ZW van het dorp Maasdam, W van de dorpen Strijen en Strijensas, NW van de stad Klundert, N van de stad Willemstad en NO van het dorp Ooltgensplaat.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Cromstrijen heeft ca. 5.100 huizen met ca. 12.800 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Cromstrijen. - Nieuws van de gemeente op Facebook. - Nieuws van de gemeente op Twitter.

Reactie toevoegen