Bruggen (Mill)

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Bruggen (Mill)

Terug naar boven

Status

- Bruggen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 2021 gemeente Mill en Sint Hubert.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Mill.

- De buurtschap Bruggen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 De Bruggen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bruggen ligt rond de wegen Roijendijk, Molendijk, Vissteeg, Krommedijk, Vaardijk, Hoevensedijk, Hoogedijk, Achterdijk (het gedeelte tussen de wegen Vaardijk en Vissteeg), Beerseweg (het gedeelte tussen de wegen Achterdijk en Krommedijk), Bergseweg, Zuidelijke Bergseweg en Graafseweg (het gedeelte tussen de Bergseweg en de Zuidelijke Bergseweg). Vermoedelijk valt de weg Tongelaar, inclusief het kasteel, ook nog tot de buurtschap te rekenen. De buurtschap ligt direct N van het dorp Mill, NW van het dorp Sint Hubert, O van de dorpen Langenboom en Zeeland, ZW van het dorp Escharen, Z van het dorp Gassel, ZW van de dorpen Beers, Vianen en Linden en WNW van het dorp Haps.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bruggen 8 huizen met 50 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen