Mill en Sint Hubert

Gemeente
Mill en Sint Hubert
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

NB gemeente Mill en St Hubert in ca. 1870 kaart J. Kuijper [1024x768].gif

gemeente Mill en St Hubert in ca. 1870 kaart J. Kuijper

gemeente Mill en St Hubert in ca. 1870 kaart J. Kuijper

Mill en Sint Hubert

Terug naar boven

Status

- Mill en Sint Hubert is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Cuijk.

- De gemeente Mill en Sint Hubert omvat naast de hoofdplaats Mill verder nog de dorpen Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord, en de buurtschappen Borneo, Bruggen, De Berg, De Boer, De Dellen, De Gagel, De Hoef, Heihoek (deels), Meeren, Molengat en Zuid Carolina. In totaal dus 4 dorpen en 11 buurtschappen.

- Wapen van de gemeente Mill en Sint Hubert.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Mill en Sint Hubert grenst in het W aan Odiliapeel, Vliegbasis Volkel en Zeeland, in het NW aan Reek, in het N aan Escharen en Gassel, in het NO aan Beers en Haps en in het ZO aan Wanroij en Landhorst, en ligt NO van Boekel, O van Volkel en Uden, ZO van Oss, Z van Grave, ZW van Cuijk en NW van Sint Anthonis en Boxmeer.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de gemeente Mill en Sint Hubert 395 huizen met 2.408 inwoners, verdeeld in de dorpen Mil 60/375 (= huizen/inwoners) en St. Hubert 27/165, de buurtschappen Zuid-Carolina 18/116, Nieuw-Mil 22/127, De Gagel 20/120, Het Molengat 11/67, De Boer 53/296, De Meeren 22/138, De Princenhoeven 16/115, De Molenheide 26/144 en De Vilheide 37/195, kasteel Aldendriel 2/16 en de polder Hollanderbroek 81/534. Tegenwoordig heeft de gemeente ca. 4.350 huizen met ca. 10.800 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Verhalen over de geschiedenis van Mill en Sint Hubert op de site van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Mill en Sint Hubert heeft 1 gemeentelijk monument.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Bij de Avondvierdaagse (juni), die wordt georganiseerd door WSV Amicitia uit Mill, kun je kiezen uit de afstanden 5, 10 en 15 km. De veelal jonge kinderen kiezen met hun ouders logischerwijs voor de kortere afstanden en de geoefende wandelaars kunnen door het lopen van de langste afstand nog wat extra kilometers maken voor de 'grote' Nijmeegse Vierdaagse, die een maand later van start gaat. Iedere avond kom je door een ander dorp van de gemeente Mill en Sint Hubert, zijnde Mill, Sint Hubert, Langenboom en Wilbertoord.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Mill en Sint Hubert. - Nieuws van de gemeente op Facebook. - Nieuws van de gemeente op Twitter.

- Media / nieuws: - Lokale Omroep Mill.

- Veiligheid: - Politie m.b.t. de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert.

- Duurzaamheid: - Gemeente Mill en Sint Hubert ‘gaat voor groen’ en heeft hierin een eerste stap genomen door het plaatsen in 2018 van 528 zonnepanelen verdeeld over diverse gemeentelijke gebouwen.

Reactie toevoegen