Voort (Deurne)

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Voort (Deurne)

Terug naar boven

Status

- Voort is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Voort valt grotendeels onder het dorp Deurne, deels onder het dorp Walsberg. Voor de postadressen valt de buurtschap Voort geheel onder het dorp Deurne, omdat het dorp Walsberg in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, en het daarom voor de postadressen 'in' Deurne ligt.

- De buurtschap Voort heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voort ligt rond de wegen Voortseweg, Kuilvenweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Deurne, kern Walsberg), Middelberken, Milhezerweg (het gedeelte tussen de Kerkeindseweg en de bebouwde kom van het dorp Deurne, kern Walsberg), Kerkeindseweg (het gedeelte NO van het kruispunt met de Walsbergseweg) en Vuchtvenweg. De buurtschap ligt N van het dorp Deurne, direct NW van het dorp Walsberg, Z van het dorp Milheeze en ZO van het dorp Bakel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Voort omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen