Platteweg

Plaats
Buurtschap
Bodegraven-Reeuwijk Gouda
Zuid-Holland

Platteweg

Terug naar boven

Status

- Platteweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in grotendeels gemeente Bodegraven-Reeuwijk, en deels gemeente Gouda. T/m 1990 gemeente Reeuwijk (geheel), in 1991 door een kleine grenscorrectie deels over naar gemeente Gouda, het grootste deel blijft echter gemeente Reeuwijk (in 2011 grotendeels over naar gemeente Bodegraven-Reeuwijk).

- De buurtschap Platteweg valt grotendeels onder het dorp Sluipwijk, deels onder de stad Gouda. De enkele adressen van de buurtschap die onder Gouda vallen, vallen ook voor de post daaronder, maar omdat het dorp Sluipwijk in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel dit dorp als het grootste deel van de buurtschap voor de postadressen 'in' Reeuwijk ("Reeuwijk" is hier de formele, postale plaatsnaam voor de postadressen van onder andere het grootste deel van Platteweg en die van Sluipwijk, maar de plaats Reeuwijk bestaat in de praktijk niet.)

- De buurtschap Platteweg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Platteweg ligt rond de gelijknamige weg en rond de weg Korssendijk (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 2-1, in Z richting). De buurtschap ligt aan de Reeuwijkse Plassen (aan de deelplassen Elfhoeven, Klein Elfhoeven en Vrijhoef) en ligt Z van de dorpen Sluipwijk, Reeuwijk-Brug en Bodegraven, NO van de stad Gouda, ZO van het dorp Reeuwijk-Dorp, ZW van het dorp Driebruggen en NW van het dorp Haastrecht.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Platteweg omvat ca. 185 huizen met ca. 405 inwoners.

Reactie toevoegen