Molenhof

Plaats
Buurtschap
Deurne Gemert-Bakel Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Molenhof

Terug naar boven

Status

- Molenhof is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in grotendeels gemeente Deurne (t/m 1925 grotendeels gemeente Deurne en Liessel, in 1926 over naar gemeente Deurne), deels gemeente Gemert-Bakel (t/m 1996 deels gemeente Bakel en Milheeze, in 1997 over naar gemeente Gemert-Bakel), en deels gemeente Helmond.

- De buurtschap Molenhof valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Deurne, deels onder het dorp Bakel, en deels onder de stad Helmond.

- De buurtschap Molenhof heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Molenhof ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Koppelakker, Kwekerijweg, Raktseweg, Ooftweg, Raktweg en Helmondsingel (de N270; het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Raktweg en rond het kruispunt met de Raktseweg; N zijde). De buurtschap ligt Z van het dorp Bakel, O van de stad Helmond, O en ZO van de plas Berkendonk, NW van het dorp Deurne en ZW van het dorp Milheeze.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Deurnese deel van buurtschap Molenhof (dan: Meulenhof) 12 huizen met 70 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen