Moleneind (Uden)

Plaats
Buurtschap
Maashorst
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

moleneind_uden_asseldonkweg_kopie.jpg

Buurtschap Moleneind (Uden), fraaie oude boerderij aan de Asseldonkweg

Buurtschap Moleneind (Uden), fraaie oude boerderij aan de Asseldonkweg

Moleneind (Uden)

Terug naar boven

Status

- Moleneind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Maashorst. T/m 2021 gemeente Uden.

- De buurtschap Moleneind valt, ook voor de postadressen, onder de stad Uden.

- De buurtschap Moleneind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Moleneind ligt rond de wegen Asseldonkweg, Moleneindstraat, Schouwstraat (het gedeelte Z van huisnummer 4), Hogeburchtweg, Lageburchtweg, Beemdenweg, Broekstraat (het gedeelte van deze straat bij het kruispunt met de Beemdenweg en de Lageburchtweg), Egelweg, Hoogstraat, Pater Visserslaan (De NW tak van deze weg; O zijde), Scheiweg (het gedeelte van deze weg bij de kruispunten met de Pater Visserslaan en Hoogstraat) en Derptweg (voor zover gelegen Z van het water Leijgraaf). De buurtschap ligt vrijwel geheel W en N van de A50 (één pand ligt ZO ervan), direct W en ZW van de stad Uden, NO van de dorpen Mariaheide en Veghel, N van het dorp Erp, O van het dorp Vorstenbosch en ZZO van het dorp Nistelrode.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Moleneind omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen