Merlenberg

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Merlenberg

Terug naar boven

Status

- Merlenberg is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Merlenberg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Merlenberg heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Merlenberg ligt rond de wegen Merlenbergseweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Zeilberg), Halvemaanweg, Griendtsveenseweg (de twee hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen bij de kruispunten met de Merlenbergseweg), Ommezwanksedijk (het gedeelte tussen de weg Nastreek en de Merlenbergseweg), Nastreek (het gedeelte N van het kruispunt met de Ommezwanksedijk), Bosweg (het gedeelte tussen de Merlenbergseweg en de Ommezwanksedijk), Timmerweg en Wittedijk (het gedeelte tussen de wegen Oude Graaf en Hazenveldweg). De buurtschap Merlenberg ligt NO van het dorp Zeilberg en O van het dorp Deurne.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Merlenberg omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen