Lieveld

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Lieveld

Terug naar boven

Status

- Lieveld is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot.

- De buurtschap Lieveld valt onder het dorp Spoordonk, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Oirschot.

- De buurtschap Lieveld heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Lieveld ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg NW van de huisnummers 7 en 9) en rond de wegen Hooikot, Mousten en Spoordonkseweg (het gedeelte van deze weg van de bebouwde kom van het dorp Spoordonk tot en met, in O richting, huisnummer 69; Z zijde). De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Spoordonk, NW van het dorp Oirschot, N van de A58, ONO van het dorp Haghorst, NO van het dorp Middelbeers, NNO van het dorp Oostelbeers, WNW van het dorp Best, ZO van de dorpen Moergestel en Oisterwijk en ZZW van de dorpen Lennisheuvel en Boxtel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Lieveld omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen