Klinkenberg (Sassenheim)

Plaats
Buurtschap
Teylingen
Zuid-Holland

Klinkenberg (Sassenheim)

Terug naar boven

Status

- Klinkenberg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Teylingen. Sassenheims gedeelte: t/m 2005 gemeente Sassenheim, in 2006 over naar gemeente Teylingen, Warmonds gedeelte: t/m 2005 gemeente Warmond, in 2006 over naar gemeente Teylingen.

- De buurtschap Klinkenberg valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Sassenheim, deels onder het dorp Warmond.

- De buurtschap Klinkenberg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Klinkenberg ligt rond de gelijknamige weg en rond de Rijksstraatweg (rond de huisnummers 39 t/m 47 en 26 t/m 36). De buurtschap ligt in de oksel van de Rijksstraatweg en de A44 (het gedeelte daarvan O van de spoorweg), in de oksel van de A44 en de spoorwegen ZW en ZO daarvan, en ZO van de laatstgenoemde spoorweg, tot aan de bebouwde kom van het dorp Warmond. De buurtschap Klinkenberg ligt verder ZW van het dorp Sassenheim, direct NW van het dorp Warmond, NO van de dorpen Oegstgeest en Rijnsburg, Z van het dorp Voorhout en O van het dorp Katwijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Klinkenberg omvat ca. 15 huizen met ca. 35 inwoners.

Reactie toevoegen