Holthuizen (Zevenaar)

Plaats
Buurtschap
Zevenaar
Liemers
Gelderland

Holthuizen (Zevenaar)

Terug naar boven

Status

- Holthuizen is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Liemers, gemeente Zevenaar.

- De buurtschap Holthuizen valt voor de postadressen onder de stad Zevenaar, maar we kunnen ons gezien de ligging en historie voorstellen dat de buurtschap meer banden heeft met de dorpen Oud-Zevenaar en/of Babberich.

- De buurtschap Holthuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Holthuizen ligt direct NW van Babberich, O van Oud-Zevenaar en ZO van Zevenaar, rond het gedeelte van de Babberichseweg (grotendeels de N336) NW van de kruising met de (O tak van de) Kamphuizerweg en Z van de hierna te noemen spoorlijn, rond de Z tak van de Kamphuizerweg en rond de wegen Oud Zevenaarsedijk en Maatjesweg, en grenst in het N aan de spoorlijn Zevenaar-Emmerich (Emmerik). Direct N van de spoorlijn ligt de kern Zevenaar.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 wordt de buurtschap Holthuizen niet apart vermeld in de Volkstelling. Gemeld wordt dat het dorp Oud-Zevenaar samen met de bijbehorende buurtschappen Babberich, Kwartier en Holthuizen in dat jaar 174 huizen met 1.144 inwoners heeft. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 105 huizen met ca. 270 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- N van Holthuizen, N van de spoorlijn, wordt de Zevenaarse nieuwbouwwijk Groot-Holthuizen ontwikkeld.

Reactie toevoegen