Holt

Plaats
Buurtschap
Dalfsen
Salland
Overijssel

Holt

Terug naar boven

Status

- Holt is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Dalfsen.

- De buurtschap Holt valt onder het dorp Oudleusen, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Dalfsen.

- De buurtschap Holt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Holt ligt aan de N oever van de (Overijsselse) Vecht en rond de wegen Hout Es, Kemminckhorstweg, Hessenweg (de N340; het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de weg Leusener Es en de Stouweweg), Op 't Holt, Hekmansweg, Oosterkampen (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Oude Hessenweg), Steenbeltweg, Het Hongerveld, Maneweg en Oude Oever. De buurtschap ligt ZO van het dorp Oudleusen, NW van het dorp Vilsteren, W van de stad Ommen, ONO van het dorp Dalfsen, N van het dorp Lemelerveld, ZZO van het dorp Nieuwleusen en ZW van het dorp Balkbrug.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Holt omvat ca. 65 huizen en ca. 10 verblijfsaccommodaties, met ca. 165 inwoners.

Reactie toevoegen