Heisewal

Plaats
Buurtschap
Bernheze
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Heisewal

Terug naar boven

Status

- Heisewal is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Bernheze. T/m 1968 gemeente Dinther. In 1969 over naar gemeente Heeswijk-Dinther, in 1994 over naar gemeente Bernheze.

- De buurtschap Heisewal valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Heeswijk-Dinther (en daarbinnen onder de wijk of het dorpsdeel Dinther), deels onder het dorp Loosbroek.

Terug naar boven

Naam

Spelling
In atlassen staat als plaatsnaam bij deze buurtschap nog de verouderde spelling Heische Wal. De straatnaam ter plekke luidt echter Heisewal. Omdat er geen sprake is van plaatsnaamborden en daarmee de spelling van de plaatsnaam dus niet formeel is vastgesteld, stellen wij voor om ook voor de plaatsnaam de moderne spelling, die van de straatnaam dus, aan te houden. Dat is wel zo eenduidig.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heisewal ligt rond de gelijknamige weg (die onder Dinther valt) en rond de N daarvan gelegen Heideweg (die onder Loosbroek valt), NO van Dinther, tussen de buurtschappen Hommelse Hoeven en Dintherse Hoek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heisewal omvat slechts een handvol panden.

Reactie toevoegen