Gement

Plaats
Buurtschap
Oss
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Gement

Terug naar boven

Status

- Gement is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Oss. T/m 1993 gemeente Berghem.

- De buurtschap Gement valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Berghem.

- De buurtschap Gement heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Gement ligt rond de wegen Valendonkstraat, Broekstraat, Gementstraat, Oudenhofstraat, Achterschaijkstraat, Nieuwe Steeg (O zijde), Tussenrijtstraat, Hemelrijkstraat (met uitzondering van het gedeelte van deze straat bij het kruispunt met de Runselstraat) en Harenseweg (het gedeelte van deze weg N van de Valendonkstraat: alleen W zijde; het gedeelte Z van de Valendonkstraat: beide zijden). De buurtschap ligt direct N van het dorp Berghem, direct O en direct NO van de stad Oss, Z van de stad Megen, ZO van het dorp Macharen, ZZW van het dorp Haren, WZW van het dorp Deursen-Dennenburg en de stad Ravenstein en WNW van het dorp Herpen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Gement omvat ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen