Eind (Breugel)

Plaats
Buurtschap
Son en Breugel
Zuidoost-Brabant
Noord-Brabant

Eind (Breugel)

Terug naar boven

Status

- Eind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, gemeente Son en Breugel.

- De buurtschap Eind valt onder het dorp Breugel. Voor de postadressen valt de buurtschap onder de postale plaats Son en Breugel.

- De buurtschap Eind heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Eind ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen de Kuilen (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Lieshoutseweg), Planetenlaan (het gedeelte van deze weg O van de minirotonde bij de Kometenlaan) en Lieshoutseweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Kwadestraat). De buurtschap ligt direct O en direct NO van het dorp Breugel, O van het dorp Son, NNO van de stad Eindhoven, N van het dorp Nederwetten, NNW van het dorp Nuenen, ZW van het dorp Mariahout, W van het dorp Lieshout en ZO van de dorpen Nijnsel en Sint-Oedenrode.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Eind, samen met de buurtschappen Hoogstraat en Eige, 21 huizen met 110 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Eind ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen