Eikelenbosch (Melderslo)

Plaats
Buurtschap
Horst aan de Maas
Noord-Limburg
Limburg

Eikelenbosch (Melderslo)

Terug naar boven

Status

- Eikelenbosch is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Horst aan de Maas.

- De buurtschap Eikelenbosch valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Melderslo.

- De buurtschap Eikelenbosch heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen straatnaam met (exact) dezelfde naam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. Weliswaar ligt in de buurtschap de weg Eikelenbos, maar de naam ervan is niet geheel gelijk aan die van de buurtschap, en deze weg bevindt zich bovendien niet in de directe omgeving van waar de meeste bebouwing van de buurtschap is, namelijk rond de lintbebouwing van de Herenbosweg.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Eikelenbosch ligt rond de wegen Herenbosweg, Nieuwenhofweg, Weijweg, Leeuwenweg, Eikelenbos, Nachtegaallaan, Eendenkooiweg, Eikelenbosserdijk, Swolgensedijk en Broekhuizerdijk. Voor de drie laatstgenoemde wegen geldt: voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Melderslo (wat geldt voor de grootste gedeelten ervan). De buurtschap Eikelenbosch ligt N van het dorp Melderslo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In 1840 omvat buurtschap Eikelenbosch 8 huizen met 60 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 175 huizen met ca. 440 inwoners.

Reactie toevoegen