Brinkmanshoek

Plaats
Buurtschap
Berkelland
Achterhoek
Gelderland

Brinkmanshoek

Terug naar boven

Status

- Brinkmanshoek is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Acherhoek, gemeente Berkelland. T/m 2004 gemeente Ruurlo.

- De buurtschap Brinkmanshoek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ruurlo.

- De buurtschap Brinkmanshoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Brinkmanshoek ligt rond de wegen Borculoseweg (de N315; het gedeelte van deze weg rond en W van het kruispunt met de weg Brillensteeg; Z zijde), Nieuwenhuishoekweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Kaapdijk), Karssenbargweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Kaapdijk), Kaapdijk (het gedeelte van deze weg W van het water de Meibeek; N zijde), Otterweg, Brillensteeg, De Huikert (het gedeelte van deze weg W van het water de Meibeek), Meimansteeg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Kaapdijk) en Koergerweg. De buurtschap ligt NO van het dorp Ruurlo, ZW van de stad Borculo, ZZO van het dorp Barchem en NW van het dorp Beltrum.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Brinkmanshoek 26 huizen met 159 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen