Westendorp (Oude IJsselstreek)

Plaats
Dorp
Oude IJsselstreek
Achterhoek
Gelderland

westendorp_landgoed_tandem_640x480.jpg

Westendorp Landgoed Tandem

Westendorp Landgoed Tandem

Westendorp (Oude IJsselstreek)

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Westendorp.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Westendorp.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Westendorp.

Terug naar boven

Status

- Westendorp is een dorp in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Oude IJsselstreek. T/m 2004 gemeente Wisch.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Westendorp heeft 2 gemeentelijke monumenten.

- Huis en landgoed Tandem. Fotoserie van landgoed Tandem uit 1909.

Terug naar boven

Links

- Site van en over Westendorp.

- Dorpskrant 't Westendorps Kwartaaltje - die, zoals de naam al suggereert, 1x per kwartaal verschijnt - is via de link ook online te lezen.

- Jenaplan-basisschool De Knienenbult heeft in 2015 uit handen van staatssecretaris Dekker het certificaat 'Excellente School' verkregen. Dit vooral vanwege de bijzondere mate van zorg en begeleiding die aan iedere leerling afzonderlijk wordt besteed. Hoe men dat op deze school aanpakt, kun je lezen onder de link hiervoor en lezen en zien in de reportage onder deze link. De school, met ca. 65 leerlingen, is een 'inclusief school', wat betekent dat in principe alle 'soorten' kinderen welkom zijn, ook extra begaafd of juist minder begaafd, zonder of met beperking. De school trekt leerlingen uit de hele regio. Directeur Eveline Hupkes: "We vinden het belangrijk dat er een goede mix is van allerlei soorten kinderen. Kinderen leren bij ons dat in de echte wereld ook allerlei soorten mensen bestaan. Ze leren daar mee om te gaan en hebben daar de rest van hun leven profijt van. Ik ben er trots op dat het ons lukt om elke keer weer goede begeleiding te regelen voor onze kinderen. We zijn anders georganiseerd dan een gemiddelde school. Door leerkrachten in te zetten op bepaalde taken, flexibel op de dag, kunnen we op het goede moment extra begeleiding geven."

- Zorgboerderij Breukelaar.

 

Reactie toevoegen