Spul

Plaats
Buurtschap
Hilvarenbeek
Hart van Brabant Kempen
Noord-Brabant

Spul

Terug naar boven

Status

- Spul is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Hilvarenbeek.

- De buurtschap Spul valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Hilvarenbeek, deels onder het dorp Esbeek.

- De buurtschap Spul wordt onderscheiden in de delen Hoog Spul en Laag Spul.

- De buurtschap Spul heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Hoog Spul en Laag Spul je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Spul ligt rond de wegen Hoog Spul, Laag Spul, Goropiuslaan, Heerkenslaan, Provincialeweg (de N269; het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Beekseweg (de N395)/Diessenseweg en Laag Spul), Handelaarsstraatje, Groenendaal, Kromstraat, Esbeekseweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Esbeek), Gasthuisweg, Bolakker, Alidapad, Veldhoven, Spaaneindsestraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Esbeek), De Spaenders Horst en Oranjebond. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Hilvarenbeek, direct N van het dorp Esbeek, W van het dorp Diessen, NW van het dorp Baarschot en ZO van het dorp Goirle.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Spul omvat ca. 90 huizen met ca. 225 inwoners.

Reactie toevoegen