Oosterbuurt

Plaats
Buurtschap
Castricum
Kennemerland Regio Alkmaar
Noord-Holland

Oosterbuurt

Terug naar boven

Status

- Oosterbuurt is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kennemerland en in de Regio Alkmaar, gemeente Castricum.

- De buurtschap Oosterbuurt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Castricum.

- De buurtschap Oosterbuurt heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. De buurtschap ligt bninen de bebouwde kom van het dorp Castricum, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Oosterbuurt als een op zichzelf staande plaats op te vatten.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oosterbuurt ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Doodweg, Kerkelaantje, Rollerusstraat (O zijde), Breedeweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Rollerusstraat), Heemstederweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Oosterbuurt) en Cronenburgerlaantje. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Castricum, NW van het dorp Uitgeest, N van het dorp Heemskerk, ZZW van het dorp Limmen en ZW van het dorp Akersloot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Oosterbuurt 28 huizen met 192 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen en een handvol verblijfsaccommodaties, met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen