Nieuwkerk

Plaats
Buurtschap
Goirle
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Nieuwkerk

Terug naar boven

Status

- Nieuwkerk is een buurtschap in deels de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Goirle, en deels de provincie Antwerpen in België.

- Het Nederlandse deel van de buurtschap Nieuwkerk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Goirle.

- Het Nederlandse deel van de buurtschap Nieuwkerk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. Voor zover wij hebben kunnen nagaan, heeft ook het Belgische deel van de buurtschap geen plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuwkerk ligt rond de gelijknamige weg (zowel in Nederland als in België) en rond de (Nederlandse en merendeels onbebouwde) wegen De Fokmast, Nieuwkerksedijk-Zuid, Nieuwkerksedijk, De Zes Blokskes, Nieuwkerks Baantje, Swarthoolsepad, Aalsedijk, Lamelerdijk, Oude Heertstraat en Zandstraat. De buurtschap ligt ZZW van het dorp Goirle, N van Poppel in België, ZZO van het dorp Riel, W van het dorp Hilvarenbeek, WNW van het dorp Esbeek en O van het dorp Alphen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Nederlandse deel van de buurtschap Nieuwkerk 2 huizen met 23 inwoners. Tegenwoordig omvat het Nederlandse deel van de buurtschap ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen