Woonplaats binnen bebouwde kom van andere woonplaats

woonplaats_binnen_kom_van_andere_woonplaats_tuk_kopie.jpg

Tuk is een formele woonplaats d.w.z. voor postcodeboek en gemeentelijke basisregistratie BAG. Toch heeft het geen eigen bebouwde kom maar ligt het binnen de kom van Steenwijk...

Tuk is een formele woonplaats d.w.z. voor postcodeboek en gemeentelijke basisregistratie BAG. Toch heeft het geen eigen bebouwde kom maar ligt het binnen de kom van Steenwijk...

Je zou verwachten dat een formele woonplaats (= voor postcodeboek en BAG) altijd een eigen bebouwde kom heeft, dus dat een formele plaats niet binnen de bebouwde kom van een andere plaats kan liggen. Dat lijkt óns althans logisch. Toch blijken er best een behoorlijk aantal formele woonplaatsen te zijn die binnen de bebouwde kom van een andere plaats liggen.

Hieronder een lijstje in wording (voor de duidelijkheid: hieronder bedoelen wij met 'woonplaats' dus een formele woonplaats voor postodeboek en BAG).

- Aalsmeerderbrug (valt deels binnen de bebouwde kom van Rijsenhout, deels binnen Oude Meer).

- Groet (valt binnen de bebouwde kom van Schoorl).

- Hoensbroek (valt binnen de bebouwde kom van Heerlen).

- Huisduinen (valt binnen de bebouwde kom van Den Helder).

- Koedijk (valt deels binnen de bebouwde kom van Alkmaar, maar dat deel heeft wel een eigen postcode).

- Leimuiderbrug (valt binnen de bebouwde kom van Burgerveen).

- Oudezijl (valt binnen de bebouwde kom van Bad Nieuweschans).

- Oudorp (valt binnen de bebouwde kom van Alkmaar).

- Tuk (valt binnen de bebouwde kom van Steenwijk).

- Ugchelen (valt binnen de bebouwde kom van Apeldoorn).

- Zuidveen (valt binnen de bebouwde kom van Steenwijk). Slechts een klein deel aan de rand van Zuidveen viel vanouds al onder de gemeente Steenwijk, vóór de herindeling met Steenwijkerwold. Voor die herindeling zag degene die Zuidveen vanuit het westen binnen reed, aan de gemeentegrens binnen de bebouwde kom het kombord Steenwijk. Dat is na die herindeling wel aangepast. De voormalige Zuidveense panden onder de gemeente Steenwijk vallen nu ook onder plaatsnaam Zuidveen. Maar dan wel met wit plaatsnaambord.

Reacties

(2)

Op dezelfde manier als Tuk ligt ook Zuidveen binnen de kom van Steenwijk, terwijl het een eigen postcode met plaatsnaam Zuidveen heeft voor de post en de BAG. Slechts een klein deel aan de rand van Zuidveen viel onder de gemeente Steenwijk, voor de herindeling met Steenwijkerwold. Voor die herindeling zag degene die Zuidveen vanuit het westen binnen reed, aan de gemeentegrens binnen de bebouwde kom het kombord Steenwijk. Dat is na die herindeling wel aangepast. De voormalige Zuidveense panden onder de gemeente Steenwijk vallen nu ook onder plaatsnaam Zuidveen. Maar dan wel met wit plaatsnaambord.

Dank voor de tip Henk Jan! Ik heb hem toegevoegd.

Reactie toevoegen