Huisvennen

Plaats
Buurtschap
Baarle-Nassau
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

Huisvennen

Terug naar boven

Status

- Huisvennen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Baarle-Nassau.

- De buurtschap Huisvennen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Baarle-Nassau.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Huisvennen ligt rond de gelijknamige weg, wat een zijweg is van de Bredaseweg (de weg van Baarle-Nassau naar Chaam), NW van Baarle-Nassau.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De weg Huisvennen omvat 6 panden, en nabij deze weg vallen enkele panden aan de Bredaseweg ook nog tot de buurtschap te rekenen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden/zorg en welzijn

- Het pand De Gaarshof in buurtschap Huisvennen bij Baarle-Nassau (Bredaseweg 39, tel. 013-5079555) heette tot 1967 Het Hooghuis. Het was een landhuis, in 1873 gebouwd in opdracht van de familie Mayer-van den Bergh. In 1931 is het pand aangekocht door de congregatie van de fransiscaner broeders van het Heilig Kruis om er thuislozen op te vangen. Tegenwoordig is het een vestiging van Stichting Maatschappelijk Opvang Breda e.o. (in de regio beter bekend als SMO Breda e.o.), als woonvoorziening voor voormalige dak- en thuislozen. Bedrijven kunnen eenvoudige werkzaamheden uitbesteden aan de werkplaats van De Gaarshof. Daarmee kunnen cliënten van de SMO werkervaring opdoen. Het onderhoud van het grote buitenterrein met zijn talrijke bomen en struiken levert eveneens voor menig bewoner een zinvolle tijdsbesteding op. Daarnaast zijn er diverse creatieve en recreatieve ruimten.

"De Gaarshof is een grote woonvoorziening voor mensen met meerdere, complexe (vaak ook chronische) problemen. Het zijn kwetsbare burgers, vaak met onbegrepen gedrag. Bewoners zijn alleenstaanden, dak- en/of thuisloos die niet in staat zijn zelfstandig te wonen en die zijn aangewezen op langdurige zorg in een 24-uurssetting. Binnen De Gaarshof is ondersteunende en activerende begeleiding aanwezig. De Gaarshof beschikt over 92 eenpersoonskamers. Op het terrein in Baarle-Nassau zijn verschillende voorzieningen aanwezig ten behoeve van activering en arbeidsintegratie. In het restaurant van De Gaarshof eten bewoners 3x daags hun maaltijd. Daarnaast is er een gezamenlijke recreatieruimte.

De Gaarshof beschikt over een verpleegafdeling en is uitstekend geschikt voor cliënten die door ouderdom, ziekte en/of een handicap somatische zorg nodig hebben. Het hulpaanbod bestaat uit een combinatie van wonen, begeleiding, verpleging en verzorging. De Gaarshof biedt tevens mogelijkheden voor cliënten met een justitiële maatregel. Aanmelding voor De Gaarshof kan via dit aanmeldingsformulier."

Reactie toevoegen