Heuveltje

Plaats
Buurtschap
Tilburg
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Heuveltje

Terug naar boven

Status

- Heuveltje is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg. T/m 1996 gemeente Berkel-Enschot.

- De buurtschap Heuveltje valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Berkel-Enschot.

- De buurtschap Heuveltje heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heuveltje ligt rond de wegen Heuvelstraat, Waalwijkseweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg 't Hoekske), Udenhoutseweg (deze weg voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Berkel-Enschot (het gedeelte van de bebouwde kom van dit dorp dat tegen het dorp Udenhout aan ligt)) en Zeshoevenweg (het gedeelte van deze weg Z van huisnummer 15c). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Udenhout, direct NW (én direct Z, wegens het deel van de bebouwde kom van Berkel-Enschot tegen het dorp Udenhout aan) van het dorp Berkel-Enschot, NO van de stad Tilburg en ZO van het dorp Loon op Zand.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heuveltje omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen