Essen (Kootwijkerbroek)

Plaats
Buurtschap
Barneveld
Veluwe
Gelderland

Essen (Kootwijkerbroek)

Terug naar boven

Status

- Essen is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Barneveld.

- De buurtschap Essen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Kootwijkerbroek.

- De buurtschap Essen ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Essen ligt O van het dorp Kootwijkerbroek en (ruim) rond de - lange - Essenerweg (voor zover buiten de bebouwde kom van het dorp), en, aansluitend daarop, rond de Oude Essenerweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Essen 9 huizen met 71 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 140 huizen met ca. 350 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - Aan de rand van de Veluwe, op de grens van bos en platteland, ligt Zorgboerderij Klein Essen. Sinds 1998 is deze boerderij een bloeiende gemeenschap waar deelnemers terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding. De boerderij functioneert als een kleinschalig productiebedrijf met een grote sociale toegevoegde waarde. Dagelijks biedt de boerderij een werkplek voor 15 tot 20 mensen. Sinds 2006 hebben ze het kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen. De boerderij beschikt over 10 hectare bouw- en grasland. Deelnemers kunnen zich op de zorgboerderij in alle rust ontwikkelen en krijgen hierbij de begeleiding die daarvoor nodig is. Zorgboerderij Klein Essen gelooft dat de deelnemers, ongeacht hun verleden, op de zorgboerderij kunnen werken aan een betere toekomst.

Reactie toevoegen