Dijkstaal

Plaats
Buurtschap
Schagen
West-Friesland
Noord-Holland

Dijkstaal

Terug naar boven

Status

- Dijkstaal is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Schagen. T/m 1989 gemeente Sint Maarten, in 1990 over naar gemeente Harenkarspel, in 2013 over naar gemeente Schagen.

- De buurtschap Dijkstaal valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Sint Maarten.

- De buurtschap Dijkstaal heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Dijkstaal ligt rond de weg Westfriese Zeedijk, ter hoogte van de meertjes Dijkstalwiel en Modderwiel. De buurtschap ligt ZW van de dorpen Sint Maarten en Valkkoog en de stad Schagen, Z van het dorp Sint Maartensbrug, ZO van het dorp Sint Maartensvlotbrug, NNW van het dorp Burgerbrug, N van het dorp Eenigenburg, NW van het dorp Tuitjenhorn en WNW van het dorp Dirkshorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Dijkstaal 3 huizen met 18 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom enkele huizen, met ca. 10 inwoners.

Reactie toevoegen