Deuteren

Plaats
Buurtschap
's-Hertogenbosch
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Deuteren

Terug naar boven

Status

- Deuteren is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente 's-Hertogenbosch. T/m 1932 gemeente Cromvoirt.

- De buurtschap Deuteren valt, ook voor de postadressen, onder de stad 's-Hertogenbosch.

- De buurtschap Deuteren heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Deuteren ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze straat vanaf huisnummer 25, in NO richting) en rond de wegen Oude Vlijmenseweg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Hoeflaan en de Weidonklaan) en Vlijmenseweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 90, in ZO richting, tot het kruispunt met de Oude Vlijmenseweg). De buurtschap ligt direct ZW van de stad 's-Hertogenbosch, NNW van het dorp Vught, OZO van het dorp Vlijmen, en O van het dorp Nieuwkuijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Deuteren (geheel) 16 huizen met 70 inwoners, als er nog sprake is van een onderscheid in Groot-Deuteren en Klein-Deuteren. Tegenwoordig omvat de buurtschap Deuteren ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen