Voort (Hilvarenbeek)

Plaats
Buurtschap
Hilvarenbeek
Hart van Brabant Kempen
Noord-Brabant

Voort (Hilvarenbeek)

Terug naar boven

Status

- Voort is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Hilvarenbeek.

- De buurtschap Voort valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hilvarenbeek.

- De buurtschap Voort wordt onderscheiden in de delen Grote Voort en Kleine Voort.

- De buurtschap Voort heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Grote Voort en Kleine Voort je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voort ligt rond de wegen Grote Voort, Kleine Voort, Goirlesedijk (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de weg Nestven), Nestven, Honcoopseweg, De Geul, Oude Tilburgseweg en Tilburgseweg (het gedeelte van deze weg W en ZW van rond de Provincialeweg (de N269), tot aan de bebouwde kom van het dorp Hilvarenbeek). De buurtschap ligt direct N van het dorp Hilvarenbeek, WZW van het dorp Biest-Houtakker, ZO van het dorp Goirle en de stad Tilburg, Z van recreatiegebied De Beekse Bergen en ZW van het dorp Moergestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Voort (dan: De Voort) 31 huizen met 208 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen