Laagstraat

Plaats
Buurtschap
Dongen
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Laagstraat

Terug naar boven

Status

- Laagstraat is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Dongen.

- De buurtschap Laagstraat valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Dongen.

- De buurtschap Laagstraat heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Laagstraat ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Westerlaan (het gedeelte van deze weg tussen de minirotonde bij de Middellaan en het viaduct over de Rijensestraatweg), Kanaaldijk Noord (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de weg Nieuwe Baan Van Breda en de Rijensestraatweg), Nieuwe Baan Van Breda, Middellaan (de N629; het gedeelte van deze weg tussen de minirotonde bij de Laagstraat/Westerlaan en het kruispunt met de wegen Heistraat/Groenstraat/Hogedijk), Oude Oosterhoutse Baan, Doelstraat en Dorpspad. De buurtschap ligt direct W van het dorp Dongen, O van de stad Oosterhout, ZO van het dorp Oosteind, N van het Wilhelminakanaal, ZW van het dorp 's-Gravenmoer en N van het dorp Rijen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Laagstraat 20 huizen met 120 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen