Zwet

Plaats
Buurtschap
Ridderkerk
Zuid-Holland

zwet_rijksstraatweg_ter_hoogte_van_390_buurtschapsgezicht.jpg

Zwet, buurtschapsgezicht ter hoogte van huisnr. 390

Zwet, buurtschapsgezicht ter hoogte van huisnr. 390

Zwet

Terug naar boven

Status

- Zwet is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Ridderkerk. T/m 31-3-1817 gemeente Rijsoord. Per 1-4-1817 over naar gemeente Rijsoord en Strevelshoek, per 1-9-1855 over naar gemeente Ridderkerk.

- De buurtschap Zwet valt onder het dorp Rijsoord, maar omdat dat dorp in 1978 wél een eigen postcode maar géén postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Ridderkerk.

- De buurtschap Zwet heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1866 Zwet.

Naamsverklaring
Waarschijnlijk identiek met zwet 'grenssloot'. Zie ook Zweth.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zwet ligt rond de wegen Rijksstraatweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Voorweg), Voorweg en Verbindingsweg. De buurtschap ligt ZW van het knooppunt Ridderkerk (A15/A16/A38), O van het dorp Barendrecht, NW van het dorp Rijsoord, W van het dorp Ridderkerk, ZO van de stad Rotterdam, ZZW van het dorp Bolnes en N van het dorp Heerjansdam.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Zwet omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen