Zuid-Hollandse Eilanden

Streek
Zuid-Hollandse Eilanden
Zuid-Holland

Zuid-Hollandse Eilanden

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Zuid-Hollandse Eilanden.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Zuid-Hollandse Eilanden.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Zuid-Hollandse Eilanden.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Zuid-Hollandse Eilanden (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- De regio Zuid-Hollandse Eilanden bestaat uit de voormalige eilanden (thans schiereilanden, omdat zij nu middels bruggen en wegen aan het vasteland zijn verbonden) Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Hoeksche Waard, die je ieder voor zich ook weer als (sub)regio's met hun eigen kenmerken en identiteit kunt beschouwen. Verder is er nog het eiland Tiengemeten, maar dat wordt als onderdeel van de Hoeksche Waard beschouwd.

- De regio Zuid-Hollandse Eilanden omvat de gemeenten Goeree-Overflakkee, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen (= Hoeksche Waard), Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne (= Voorne-Putten).

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Het Ontwikkelingsplan Leader Zuid-Hollandse Eilanden (2007-2013) richt zich op: Verbetering van de concurrentiekracht en stimuleren van duurzaamheid in de landbouw / Behoud en versterking van biodiversiteit en instandhouding van landbouwsystemen met hoge natuurwaarde / Behoud en versterking van waardevolle cultuurlandschappen en cultureel erfgoed / Ontwikkeling van recreatie en toerisme / Het mobiliseren van het reeds in het gebied aanwezige ontwikkelingspotentieel.

 

Reactie toevoegen