Zuid-Holland Zuid

Streek
Regio Zuid-Holland Zuid
Zuid-Holland

Zuid-Holland Zuid

Terug naar boven

Status

- Regio Zuid-Holland Zuid is een samenwerkingsverband van 19 gemeenten dat gemeentelijke taken uitvoert. De Regio is een openbaar lichaam op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen.

- Het samenwerkingsverband omvat de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik (subregio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden); Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen (subregio Hoeksche Waard); Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht (subregio Drechtsteden).

"Gemeenschappelijk regelen werkt, want maatschappelijke problemen stoppen niet bij de gemeentegrenzen. Zaken die in de ene gemeente spelen, kunnen direct van invloed zijn op ontwikkelingen in de buurgemeenten. Gemeenten zullen dus altijd met elkaar moeten afstemmen en samenwerken. Naast inhoudelijke overwegingen kan samenwerken ook efficiënt zijn. De wetgever eist in een aantal gevallen dat gemeenten een taak gezamenlijk aanpakken. Daarnaast regelen gemeenten ook vrijwillig samen zaken omdat gezamenlijke inzet van menskracht en middelen in de regel een groter effect sorteert", aldus de Regio. Voor nadere informatie zie de site van de Regio Zuid-Holland Zuid.

Reactie toevoegen