Zomerdijk (Wadway)

Plaats
Buurtschap
Opmeer Medemblik
West-Friesland
Noord-Holland

Zomerdijk (Wadway)

Terug naar boven

Status

- Zomerdijk is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, in deels gemeente Opmeer, deels gemeente Medemblik. T/m 1978 grotendeels gemeente Wognum (in 1979 gaat hier weer een deel van door middel van een grenscorrectie over naar de gemeente Opmeer, het andere deel blijft in 1979 gemeente Wognum, en gaat in 2007 over naar de gemeente Medemblik), deels gemeente Opmeer (tot en met 30-6-1959 gemeente Spanbroek, per 1-7-1959 over naar gemeente Opmeer).

- De buurtschap Zomerdijk valt deels onder het dorp Wadway, deels onder het dorp Spanbroek en deels onder het dorp Wognum. De delen van de buurtschap die onder de dorpen Spanbroek en Wognum vallen, vallen ook voor de postadressen daaronder, maar omdat het dorp Wadway in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel het dorp Wadway als het deel van de buurtschap Zomerdijk dat eronder valt voor de postadressen ook deels 'in' Spanbroek en deels 'in' Wognum.

- De buurtschap Zomerdijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 De Zomerdijk.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zomerdijk ligt rond de gelijknamige weg en de weg Grote Zomerdijk. De buurtschap ligt Z, ZW en ZO van het dorp Wadway, ZO van de dorpen Spanbroek, Opmeer en Hoogwoud, ONO en O van het dorp Obdam, N, NNW en NO van het dorp Zuidermeer en W en WNW van het dorp Wognum.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zomerdijk 10 huizen met 44 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 75 huizen met ca. 190 inwoners.

Reactie toevoegen