Zoggel

Plaats
Buurtschap
Bernheze
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

Zoggel

Terug naar boven

Status

- Zoggel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de subregio As50, gemeente Bernheze. T/m 1993 gemeente Heesch.

- De buurtschap Zoggel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heesch.

- De buurtschap Zoggel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1510 Sochgel, 1524 Zochel.

Naamsverklaring
Betekenis onbekend.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zoggel ligt rond de wegen Zoggelsestraat (het gedeelte van deze straat tussen de Holkampstraat en de Kruishoekstraat), Bosschebaan (het gedeelte van deze weg tussen huisnummer 116 en de Kruishoekstraat), Nieuwe Erven, Nieuwstraat (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten W van de Kruishoekstraat), Kruishoekstraat, Verbindingsweg, Bunderstraat, Achterstraat, Achterste Groes en Raktstraat. De buurtschap ligt direct W van het dorp Heesch, ZW van de stad Oss, NW van het dorp Nistelrode, OZO van het dorp Geffen, O van het dorp Nuland, NO van het dorp Vinkel en N van het dorp Loosbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Zoggel omvat ca. 130 huizen met ca. 325 inwoners.

Reactie toevoegen