Zinkweg

Plaats
Buurtschap
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Zinkweg

Terug naar boven

Status

- Zinkweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard. T/m 2018 grotendeels gemeente Oud-Beijerland en deels gemeente Korendijk (t/m 1983 gemeente Nieuw-Beijerland, in 1984 over naar gemeente Korendijk); in 2019 in zijn geheel over naar gemeente Hoeksche Waard.

- De buurtschap Zinkweg valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Oud-Beijerland, deels onder het dorp Nieuw-Beijerland.

- Het Oud-Beijerlandse gedeelte van de buurtschap Zinkweg heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom; het (kleine) Nieuw-Beijerlandse gedeelte van de buurtschap moet plaatsnaamborden ontberen, zodat je in dit gedeelte slechts aan de bijna gelijkluidende straatnaambordjes Zinkweg N (Zinkweg Noord) kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zinkweg ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Randweg) en rond de wegen Ruisscheweg (het korte gedeelte van deze weg bij en in het verlengde van de Zinkweg, parallel aan de N217), Zinkweg N (Zinkweg Noord), Nieuwe Zinkweg, 1e Kruisweg en 2e Kruisweg (de twee laatstgenoemde wegen de gedeelten W van de kruispunten met de Langeweg). De buurtschap ligt Z van het dorp Oud-Beijerland, OZO van het dorp Nieuw-Beijerland, O van het dorp Piershil, N van het dorp Zuid-Beijerland en NW van het dorp Klaaswaal.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Zinkweg 33 huizen met 328 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 165 huizen met ca. 365 inwoners.

Reactie toevoegen