Zevenmorgen

Plaats
Buurtschap
Buren
Betuwe
Gelderland

zevenmorgen_collage.jpg

Zevenmorgen, collage buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)

Zevenmorgen, collage buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)

Zevenmorgen

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Zevenmorgen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Zevenmorgen.

- Het Eiland van Maurik bestaat uit twee recreatieterreinen: het surfterrein en het strandbad. Het waterrecreatiegebied staat in open verbinding met de rivier de Neder-Rijn, waardoor watersporters prima hun sport kunnen beoefenen. Het Eiland van Maurik is het hele jaar - gratis - geopend. Toegankelijk van 6.00 uur tot 22.00 uur. Honden zijn - behalve op de toegangsweg - niet toegestaan. Eiland van Maurik is ook het grootste vakantiepark in de Betuwe. Het is gelegen tussen de Waal en de Maas, en biedt waterplezier voor alle leeftijden. De vele indoor- en outdoor activiteiten maken de camping geliefd onder gezinnen. Naast de ruime campingplekken zijn er ook chalets, safaritenten en groepsaccommodaties te huur. Dankzij de jachthaven is de camping ook aantrekkelijk voor mensen met een eigen boot. Via de link kunt u hier online uw vakantie boeken.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Zevenmorgen.

Terug naar boven

Status

- Zevenmorgen is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Betuwe, gemeente Buren. T/m 1998 gemeente Lienden.

- De buurtschap Zevenmorgen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ingen.

- De buurtschap Zevenmorgen heeft, in tegenstelling tot bijv. de nabijgelegen buurtschap Ganzert, geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je in de buurtschap bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Naamsverklaring
Een morgen is een landmaat en betekent 'zo veel land als men met een span op één morgen beploegen kan'. Het middeleeuws-Latijnse dies heeft dezelfde betekenis. Zeven heeft betrekking op het aantal morgen alhier.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zevenmorgen ligt NO van Ingen, rond de doodlopende weg Zevenmorgen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In de Volkstelling van 1840 wordt de buurtschap Zevenmorgen niet vermeld.

- Tegenwoordig omvat de buurtschap Zevenmorgen ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Er zijn plannen om de voormalige kippenslachterij Zevenmorgen om te vormen tot een nieuwbouwproject met enkele tientallen woningen, onder de naam Hof van Ingen.

 

Reactie toevoegen