Zevenhuizen (Oud Ade)

Plaats
Buurtschap
Kaag en Braassem Teylingen
Zuid-Holland

Zevenhuizen (Oud Ade)

Terug naar boven

Status

- Zevenhuizen is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in deels gemeente Kaag en Braassem (t/m 2008 gemeente Alkemade, in 2009 over naar gemeente Kaag en Braassem), deels gemeente Teylingen (t/m 2005 gemeente Warmond, in 2006 over naar gemeente Teylingen).

- De buurtschap Zevenhuizen valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Oud Ade, deels onder het dorp Warmond.

- De buurtschap Zevenhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Zevenhuizen ligt rond de wegen Boekhorsterweg, Waterloospolder en Sweilandpolder. De buurtschap ligt rond de Zevenhuizervaart en aan deelplas Zweiland van de Kagerplassen, en ligt verder NW van de dorpen Oud Ade en Rijpwetering, ONO van het dorp Warmond, ZO van het dorp Sassenheim, Z van de dorpen Kaag en Buitenkaag, NNO van het dorp Leiderdorp en NO van de stad Leiden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Zevenhuizen omvat ca. 45 huizen, ca. 70 woonschepen en ca. 65 vakantieaccommodaties, met ca. 255 inwoners.

Reactie toevoegen