Westzaner Overtoom

Plaats
Buurtschap
Zaanstad
Zaanstreek
Noord-Holland

Westzaner Overtoom

Terug naar boven

Status

- Westzaner Overtoom is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Zaanstreek, gemeente Zaanstad. T/m 1973 deels gemeente Westzaan, deels gemeente Zaandam.

- De buurtschap Westzaner Overtoom valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Westzaan, deels onder de stad Zaandam.

- De buurtschap Westzaner Overtoom heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan de straatnaam Overtoom je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Westzaner Overtoom ligt rond de wegen Overtoom (het gedeelte van deze weg vanaf rond huisnummer 144, in ZO richting), Veldweg (de delen van deze weg ZO van huisnummer 101), Kanaaldijk (het gedeelte van deze weg O van de kruispunten met de Veldweg), Westzanerdijk (het gedeelte van deze weg W van rond de huisnummers 388 en 388a) en Willem Hooftkade (het gedeelte van deze weg N van de Westzanerweg (de S150)). De buurtschap ligt aan de waterwegen Dijksloot, Zijkanaal F en Gouw, ligt direct N van het Noordzeekanaal en ligt ZZO van het dorp Westzaan, WZW van de stad Zaandam, NW van de stad Amsterdam, NNO van de dorpen Halfweg en Zwanenburg, NO van het dorp Spaarndam en ZO van het dorp Assendelft.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Westzaner Overtoom omvat ca. 145 huizen, een handvol woonschepen en ca. 15 bedrijfsgebouwen, met ca. 375 inwoners.

Reactie toevoegen