Westdorpe

Plaats
Dorp
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

ZL gemeente Westdorpe in ca. 1870 kaart J. Kuijper [1024x768].gif

gemeente Westdorpe in ca. 1870 kaart J. Kuijper

gemeente Westdorpe in ca. 1870 kaart J. Kuijper

Westdorpe

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Westdorpe.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Westdorpe.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Westdorpe.

Terug naar boven

Status

- Westdorpe is een dorp in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. Het was een zelfstandige gemeente t/m 31-3-1970. Per 1-4-1970 over naar gemeente Sas van Gent, in 2003 over naar gemeente Terneuzen.

- Wapen van de voormalige gemeente Westdorpe.

- Onder het dorp Westdorpe vallen ook de buurtschappen Passluis en Zwartenhoek. Onder Westdorpe viel ook een deel van de recent verdwenen buurtschap Axelse Sassing.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Westdorpe heeft 3 rijksmonumenten.

- Westdorpe heeft 10 gemeentelijke monumenten.

- De RK kerk van Westdorpe is eind 2012 aan de eredienst onttrokken. De kerk heeft in 2014 een herbestemming gekregen als gemeenschapscentrum De Kirke.

- Museum Oud Westdorpe omvat onder andere opgegraven en gerestaureerd aardewerk uit het deel van Westdorpe dat eertijds in de golven is verdwenen, waaronder een ongeglazuurd Mariabeeldje van potaarde uit ongeveer 1300, vuurklokken en gebruiksvoorwerpen. Voorts herbergt het museum een aantal zaken afkomstig uit de in 1940 verwoeste kerk, herinneringen uit het verenigingsleven uit Westdorpe uit vroegere jaren en oude foto's van Westdorpe. Dit alles sinds ca. 1965 verzameld door amateur-archeoloog Johan Thomas. Het museum moest sluiten omdat het verouderde pand werd afgebroken. Gelukkig heeft het museum in 2015 een doorstart kunnen maken in dorpshuis De Kirke.

Terug naar boven

Links

- Dorpsraad Westdorpe.

- Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Westdorpe RK.

Reactie toevoegen