Westbroek (Geulle)

Plaats
Buurtschap
Meerssen
Heuvelland
Limburg

Westbroek (Geulle)

Terug naar boven

Status

- Westbroek is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Heuvelland, gemeente Meerssen. T/m 1981 gemeente Geulle.

- De buurtschap Westbroek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Geulle.

- De buurtschap Westbroek ligt grotendeels binnen de bebouwde kom van Geulle, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
‘t Groat-Brook.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Westbroek ligt rond de gelijknamige weg, ZW van het dorp Geulle en O van het Julianakanaal. De buurtschap ligt verder Z van het dorp Geulle aan de Maas, ZO van de plaats Uikhoven in België, O van de rivier de Maas, NO van het dorp Itteren, N van het dorp Bunde, NNW van het dorp Meerssen, WNW van het dorp Ulestraten, W van het dorp Moorveld, de A2 en Maastricht-Aachen Airport, WZW van het dorp Geverik en ZW van de dorpen Beek en Elsloo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Westbroek omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Naar aanleiding van Mariaverschijningen die de toen 15-jarige Nicole Jonkhout in 1993 heeft gezien, en de vondst van een miraculeuze bron, komt een kleine bedevaart naar de buurtschap Westbroek op gang, die tot ongeveer 2005 heeft bestaan.

Reactie toevoegen