Waterland (gemeente)

Gemeente
Waterland
Waterland
Noord-Holland

Waterland (gemeente)

 

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Waterland.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Waterland.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Waterland.

Terug naar boven

Status

- Waterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland, in de streek Waterland.

- De gemeente Waterland is in 1991 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Broek in Waterland, Katwoude, Marken, Monnickendam en delen van de gemeenten Ilpendam en Landsmeer.

- De gemeente Waterland omvat de stad Monnickendam, de dorpen Broek in Waterland, Ilpendam, MarkenUitdam, Watergang, Zuiderwoude en de buurtschappen Achterdichting, De Kets, Grotewerf, Havenbuurt, Het Schouw, Katwoude, Kerkbuurt, Minnebuurt, Moeniswerf, Overleek, Purmer (deels), Rozewerf, Wittewerf en Zedde.

- Wapen van de gemeente Waterland.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Waterland.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Gevelstenen in Waterland.

- Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam is in 2012 van start gegaan. Het museum geeft een gevarieerd beeld van de cultuur en natuur van de gemeente Waterland en haar kernen. Het museum maakt de bezoeker bewust van de unieke geschiedenis van het Waterlandse landschap maar ook van de kwetsbaarheid ervan. U krijgt een levendig beeld van de tijden van weleer zoals scheepsbouw, visserij en visverwerking en de unieke tegelcollectie vertelt het verhaal over de mensen, handel en geloof.

De Speeltoren is na 5 eeuwen voor een deel weer toegankelijk voor het publiek. Via de Carillonzaal staat de bezoeker in de Speeltoren oog in oog met de enorme speeltrommel, een machtig mechaniek dat draait, ratelt en een veelheid aan kabels in beweging brengt. Ook kan men met bestuurbare camera’s de niet toegankelijke delen van de toren bekijken om te ontdekken hoe de bazuin van de faam werkt en hoe de riddertjes ronddraaien. Tenslotte kunnen de kinderen zich uitleven in de Juniorzolder. Spelen in het Ontdekhuis ‘In het Bonte Kalfje’, verboden voor volwassenen. Kinderen kunnen zelf in de put als een echte archeoloog opgravingen doen. En een memoryspel spelen maar dan wel helemaal anders.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Waterland.

- PIM is de lokale omroep voor de gemeente Waterland.

 

Reactie toevoegen