Vressel

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Vressel

Terug naar boven

Status

- Vressel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Vressel valt onder het dorp Nijnsel, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Vressel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vressel ligt rond de wegen Vresselseweg (het gedeelte van deze weg rond en tussen de kruispunten met de wegen Stokvenweg en Oude Vresselseweg), Hei-eind, Vresselse-Akkers, Watermolenstraat en Hoogakkerpad. De buurtschap ligt ZO van de dorpen Nijnsel en Sint-Oedenrode, N van het dorp Breugel, NO van het dorp Son, N van de stad Eindhoven, W van het dorp Mariahout, WNW en NW van het dorp Lieshout en ZW van de dorpen Zijtaart en Veghel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Vressel, met inbegrip van buur-buurtschap Zwijnsbergen (die toen nog niet apart werd vermeld), 36 huizen met 278 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen