Voorweg (Hazerswoude-Dorp)

Plaats
Buurtschap
Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland

Voorweg (Hazerswoude-Dorp)

Terug naar boven

Status

- Voorweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Alphen aan den Rijn. T/m 1990 gemeente Hazerswoude, in 1991 over naar gemeente Rijnwoude, in 2014 over naar gemeente Alphen aan den Rijn.

- De buurtschap Voorweg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hazerswoude-Dorp.

- De buurtschap Voorweg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 De Voorweg.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voorweg ligt rond de gelijknamige weg, direct OZO van Hazerswoude-Dorp, NW van Boskoop, ZW van Alphen aan den Rijn, WZW van Zwammerdam, NO van Zoetermeer, ONO van Benthuizen en ZZO van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Voorweg 9 huizen met 41 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 140 huizen met ca. 350 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Zorgboerderij Sparnaaij in de Hazerswoudse buurtschap Voorweg biedt op dinsdag en donderdag een zinvolle dagbesteding voor mensen met een vorm van dementie. Daarbij zijn persoonlijke aandacht en het ontlasten van de mantelzorgers erg belangrijk. Maaike is verzorgende niveau 3 en heeft ruime ervaring in de ouderenzorg. Altijd in instellingen gewerkt tot eind 2014. Een stukje zorg mag en kan ze nu ook nog thuis geven. Een mooie combinatie ook met ons gezin. Ons doel is om cliënten een ontspannen dag te bieden waarbij ze volop in het buitenleven zijn en kunnen genieten van alles wat onze boerderij te bieden heeft. Daarbij is de kleinschaligheid bij ons uniek. Bij ons zijn er per dag(deel) maximaal 6 cliënten én we werken elke dag met vaste vrijwilligers. Vertrouwde gezichten voor onze cliënten vinden we erg belangrijk. Maar ook de huiselijke sfeer, daarom genieten wij 's middags van een warme maaltijd met elkaar. Bel gerust voor informatie of maak een afspraak voor een laagdrempelig kopje koffie / thee dan kunnen we kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen! Maaike en Martijn Sparnaaij."

Reactie toevoegen