Voorteind

Plaats
Buurtschap
Oirschot
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Voorteind

Terug naar boven

Status

- Voorteind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Oirschot. T/m 1996 gemeente Oost-, West- en Middelbeers.

- De buurtschap Voorteind valt onder het dorp Middelbeers. Voor de post valt de buurtschap echter onder de postale plaats Oost-, West- en Middelbeers.

- De buurtschap Voorteind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voorteind ligt rond de wegen Voorteindseweg (de N395), Putstraat, Dekkerstraat, Kattenbergseweg (het gedeelte van deze weg Z van het Omleidingskanaal (Groote Beerze)) en Heiakkerweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 2b, in NO richting). De buurtschap ligt direct NW van het dorp Middelbeers, ZO van het dorp Haghorst, O van het dorp Diessen, OZO van het dorp Hilvarenbeek, W van het dorp Oostelbeers, ZW van de dorpen Oirschot en Best, NNO van het dorp Westelbeers, en NW van de dorpen Vessem en Wintelre.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Voorteind omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De buurtschap Voorteind heeft 2 gemeentelijke monumenten, zijnde de boerderijen / woonhuizen op Voorteindseweg 5 en 18.

Reactie toevoegen